Pressmeddelande
Bröd & Salt förstärker arbetet med livsmedelssäkerhet efter tillsyn
Bröd & Salt har under de senaste fem åren haft en stark expansion med över 15 nya kaféer. Vi är stolta över att våra öppna kök och salladsstationer blivit en del av vår varumärkesidentitet och visar på vår vilja till transparens gentemot våra gäster.
I samband med en nyligen genomförd tillsyn från miljö- och hälsoskyddsmyndigheten har brister identifierats i vår verksamhet. Vi tar detta på största allvar och vidtar nu omfattande åtgärder för att ytterligare stärka vår livsmedelssäkerhet och interna kontroll.
Redan för två år sedan inrättades en central kvalitetsavdelning med ansvar för utbildning, uppföljning och rutinsättning i våra butiker. Efter den senaste tillsynen har vi valt att förstärka detta arbete ytterligare – med ökade resurser, tätare kontroller och en skärpt kravställan.
Som ett led i detta arbete har Bröd & Salt även valt att ta in extern kompetens för att stötta kvalitetsarbetet. Det handlar både om att bredda vår interna kunskapsbas, få oberoende granskningar av verksamheten och få stöd i implementering av förbättringsåtgärder i hela organisationen.
– Vår tillväxt har gått snabbt, och vi ser i efterhand att vi har underskattat behovet av samordning och kontroll i takt med att vi vuxit. Vi är tacksamma för den granskning som nu genomförts och kommer att använda den som en drivkraft för förbättring, säger Michel Mourad, VD för Bröd & Salt.
Alla våra medarbetare i produktionen kommer nu att genomgå utökad utbildning i hygien och livsmedelshantering, samtidigt som en översyn av rutiner och ansvarsfördelning pågår. Vårt mål är att skapa en stabil och hållbar verksamhet där säkerheten alltid sätts först.
För mer information, vänligen kontakta:
Annelie.vest@brodsalt.se